Watermuur op de Binnenrotte

Het water kleurt de stenen muur donker grijs

Plaats: op de Binnenrotte achter de Sint-Laurenskerk
Ontwerp: OKRA landschapsarchitecten
Datum: 2017
Materiaal: natuursteen
Afmetingen: 3,6 m hoog, 17 m lang, 1 m breed
Uitvoering: Rots Maatwerk
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam

Het waterkunstwerk

De lange grijze watermuur is verbonden met een groene grasheuvel. Wie op de grasheuvel ligt of zit heeft uitzicht over het plein.
Het water welt op uit smalle ‘vensters’ boven in de hoge watersculptuur en kleurt de natuursteen donker grijs als het in banen langs de muur omlaag glijdt. Beneden gutst de stroom in het ‘bassin’. Het bassin is niet meer dan een strook van grijze stenen op de straatvloer. Een rij lage muurtjes geeft de grens van het bassin aan. Het water stroomt over de vloer en verdwijnt in de roosters.

Kinderen kunnen met het stromende water spelen.
Ondergrondse waterbuffering en waterzuivering zorgen ervoor dat het water van goede kwaliteit blijft.
Het leidingwater wordt rondgepompt maar is geen drinkwater.

Wie de trap naar de grasheuvel oploopt achter de watermuur ziet door de smalle vensters en gordijn van druppels.

Bron

Rots Maatwerk bv
De Havenloods 2017